Autor Salih Strašević

   Salih Strašević rođen je 24. juna 1965. godine u Petrovicama kod Tuzle, od majke Ajše (djevojačko prezime Katanić) i oca Himze.U ranom djetinjstvu kao petogodišnjak Salih je ostao bez oca koji se nesretnim slučajem utopio u jezeru Modrac.

Majka odlazi na rad u Njemačku a brigu o  djeci, starijem Salihu i mlađem bratu Zlatanu,  Ajša ostavlja u amanet svojoj majci, Salihovoj neni Huriji, koja će im u životu biti  druga majka. Osnovnu školu završio je u G. Pascima, a srednju – tehničku školu i višu školu u Tuzli.

U Ministarstvu odbrane BiH radi od 1995. godine do 2004. godine kada je  preraspoređen u Kantonalnu upravu civilne zaštite Tuzla. Ima objavljenih nekoliko tekstova u pisanim i elektronskim medijima BiH. U avgustu 2014. godine izdao je knjigu „ Pasci Gornji  i Petrovice Donje (1512.-2012)“ Zavičajna historijska monografija je toplo primljena kod čitalaca naročito navedenih naselja.

Odrastajući  bez roditelja kod nene upamti poslovicu da je „bolje biti vrijedan i bistar nego lijeni magistar“. Od osnovne škole  bavio se zapisivanjem povjesnih događaja i usmenih predanja od starijih ljudi. Trenutne aktivnosti autora su na pisanju kratkih priča i memoara koje će biti blagovremeno objavljene na web stranici autora. U slobodno vrijeme bavi se sportom, etnologijom, psihologijom, skupljanjem starih dokumenata i predmeta, uzgojem ruža i kalemljenjem voća.

Živi u Petrovicama, oženjen,  otac tri kćerke.

Autor Salih Strašević

Salih Strašević